Avresa: 29 okt 2024
Hemkomst: 12 nov 2024
längd: 14 dagar
Antal: 4-10 pers
Pris: 19.500 sek

Fotoresa till kamelmarknaden i Pushkar samt Delhi och Jaipur

Jag Anette Åberg har lång erfarenhet som yrkesfotograf och är dessutom Indien fantast. Nu för sjunde året anordnar jag en fotoresa till Indiens mest spektakulära marknad, kamelmarknaden i Pushkar. Vi fotograferar också i Old Delhi och Jaipur. Under kamelmarknaden förvandlas denna lilla heliga stad på ca 20 000 personer till en vibrerande stad med ca 250 000 besökare. Och de som kommer är främst stamfolk från ökenområdena runt om i Indien. De kommer hit främst för att köpa och sälja kameler och för att festa. Tonvikten kommer att ligga på att fotografera människor och s.k. gatufotografering. Ni kommer att kunna ta fantastiska bilder. En oförglömlig resa.
mandala gold upp - res till indien med Anette Åberg

Dag 1-5

mandala gold ner - res till indien med Anette Åberg
Vår resa kommer att börja i Delhi, Indiens huvudstad som egentligen består av två städer Old & New Delhi. Vi kommer att besöka en del sevärdheter första dagen så som ”Lotus Templet” och Old Delhi och Indiens största moske. Vi kommer att åka cykel-riksha genom kryddmarknaden i Old Delhi. Men vi tar det lite försiktigt så här i början. För många är det en kulturchock att komma till Indien. Efter en dag i Delhi tar vi tåget till delstaten Rajasthan och dess huvudstad Jaipur. Även kallad den rosa staden eller ”Pink City”därför att hela staden innanför ringmuren är målad rosa. En spännande vibrerande stad här finns mycket att fotografera.

Med på resan är också min indiske samarbetspartner sedan 18 år Feroz Hakroo. I Jaipur stannar vi i tre nätter. Vi bor på ett hotell mitt i centrum så det är lätt att röra sig i staden. Vi kommer att visa er en del sevärdheter så som Hawa Mahal ”Vindarnas palats” samt och Observatoriet ”Jantar Mantar” som är ett av Unescos världsarv. Vi besöker även " Monkey tempel". Och vi kommer att ha mycket tid för fotografering med kontinuerliga bildgenomgångar av era bilder. Ta med er 5-10 utav era bästa bilder på ett USB.
mandala gold upp - res till indien med Anette Åberg

Dag 6-10

mandala gold ner - res till indien med Anette Åberg
Efter tre nätter i Jaipur och mycket fotograferande tar vi tåget till Ajmer och därifrån taxi till Pushkar, som bara ligger ett par mil därifrån. Väl framme i Pushkar inkvarterar vi oss på vårt hotell. Vi bekantar oss med denna lilla heliga stad och går till fots. I fem nätter är detta vårt hem. Här ska vi fotografera på kamelmarknaden och runt omkring i staden. Ni kommer att älska det ! Vi kommer att fotografera i soluppgång och skymning då ljuset är magiskt. Mitt på dagen är det alldeles för starkt. Detta kommer vi att prata mycket om ljusbehandling ! Men också mycket annat vad gäller bild. Resten av dagarna kommer vi titta på bilder men ni kommer också ha mycket fri tid. Vi äter tillsammans. Ni kommer att möta alla dessa stamfolk från öknen runtomkring i Indien. Så spännande ! Och mycket bildmässigt. Det fullkomligt kokar av liv och färger på denna kamelmarknad. Ett eldorado för en fotoentusiast. En upplevelse för livet som alltid kommer att finnas kvar i ert minne
mandala gold upp - res till indien med Anette Åberg

Dag 11-14

mandala gold ner - res till indien med Anette Åberg
Efter fem nätter i Pushkar och många spännande upplevelser tar vi tåget till Delhi för två nätter där med mer fotografering i spännande miljöer och nya utmaningar. I denna stora stad finns det mycket att fotografera. Jag kommer att visa er några av mina favoritställen så som kryddmarknaden i Old Delhi och en annan del av Delhi som heter Nizamuddhin. Ja här finns mycket att fotografera ! Efter två nätter i Delhi är det slut på vår spännande resa och era minneskort kommer att vara fyllda med många fantastiska bilder. Vi följer er till flyget nästa morgon. Hoppas du har lust att följa med.
Avresa: 29 okt 2024
Hemkomst: 12 nov 2024
längd: 14 dagar
Antal: 4-10 pers
Pris: 19.500 SEK

I priset ingår transporter i Indien, hotell (del i dubbelrum) guide, mat (frukost o middag) fotokurs workshop, inträde. Enkelrumstillägg: 3500 kr

Flygbiljett: ca 7000 kr ingår ej i priset. Du som inte har egen reseagent kan förboka biljett hos Caribbean Resor, Alex eller Eva tel: 046-127534, som ser till att vi kommer med samma flyg i mån av plats.
I resans pris ingår ej: visum, lunch, dricks till hotellpersonal och chaufförer, alkohol.
Anmälan: 3000 kr betalas till bankgiro 5407-9678, Anette Åberg fyra dagar efter anmälan, resten betalas 30 dagar innan avresa.

Anmälan är bindande och anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar vid avbokning gjord av resenären.
Begränsat antal deltagare, det krävs 4 deltagare för att resan ska bli av.
Oförutsedda ändringar i programmet kan förekomma.
Vill ni förlänga resan och åka någon annan stans i Indien ? Vi hjälper er med det .

mandala-divider-ner

Dela resan till någon som behöver åka till Indien:

Prenumerera på mina nyhetsbrev
Nyheter, resetips och artiklar till din inkorg.
© Fotograf Anette Åberg 2024 All rights reserved.