Avresa: 18 jan 2025
Hemkomst: 31 jan 2025
längd: 14 dagar
Antal: 4-12 pers
Pris: 22 000 kr sek

Kerala i södra Indien med Kochi, Munnar, Thekkady och Varkala

Resan går till delstaten Kerala som ligger längst ner i sydvästra Indien vid Arabiska havet. Kerala kallas även ”Guds eget land” och är den grönaste och den mest jämlika staten i Indien. På denna resa besöker vi platser så som den spännande hamnstaden Kochi. Vi åker vidare till Munnar som ligger i bergskedjan Western Ghats som även kallas Kardemummabergen. Här är bergen gröna av te och kryddodlingar. Vi gör vandringar i bergen bland teodlingarna med guide. Har vi tur får vi se vilda elefanter. Härifrån beger vi oss till Thekkady och dess nationalpark Periyar som innehåller en stor mångfald av vilda djur så som elefanter, antiloper, apor mm. Thekkady är också kryddcentrum i Indien. Sedan vidare till Alleppey / Alapuzza och en tur med båt på ”the backwaters”. Resan avslutas med 4 dagar vid havet i Varkala / Odayam. Här finns möjlighet att delta i yoga, gå på Ayurvediska behandling. Bara önska så försöker vi ordna det. Ni kan alltid förlänga resan och stanna längre i Kerala på egen hand. Vi hjälper er att boka.
mandala gold upp - res till indien med Anette Åberg

Dag 1-2

mandala gold ner - res till indien med Anette Åberg
Denna dag lämnar vi Sverige och flyger till Kochi i Kerala. Vi anländer nästa morgon och checkar in på hotellet i Fort Kochi. Kochi är en av dom viktigaste hamnstäderna i Indien. Efter frukost ger vi oss ut på en guidad tur i Kochi. Vi besöker Fort Kochi och ser dom Kinesiska fiskenäten som fortfarande används, vi besöker den judiska delen och dess synagoga, kryddmarknaden, ett Portugisiskt Palats m.m. Vi sover i Kochi. Nästa dag åker vi med liten buss till Munnar.
mandala gold upp - res till indien med Anette Åberg

Dag 3-5

mandala gold ner - res till indien med Anette Åberg
Vi tar oss från Kochi på vackra cerpentinvägar genom mycket vackra och gröna berg. Anländer till Munnar en liten stad i bergskedjan ”Western Ghats” på eftermiddagen. Staden är omgärdad av vackra teodlingar. Dom högst belägna teodlingarna i Indien. Vi utforskar denna lilla med ganska ”busy” stad. Här besöker vi ett te-museet, vi vandrar i bergen med guide. Om vi har tur får vi även se vilda elefanter. Här finns också möjlighet att få Ayurvedisk massage för den som önskar. Vi sover här i tre nätter.
mandala gold upp - res till indien med Anette Åberg

Dag 6-7

mandala gold ner - res till indien med Anette Åberg
Denna morgon går resan vidare med buss genom "Kardemumma bergen" till Thekkady och Periyar nationalpark. Resan går genom vackert landskap med te och kryddodlingar. En mycket vacker färd. Vi anländer på eftermiddagen med små stop på vägen. Vi checkar in på vårt hotell som ligger med utsikt in i Nationalparken. På kvällen utforskar vi den lilla staden Thekkady och går på en Kathakali föreställning. Kathakali är en traditionell religös teater/ mim/ dans som är typisk för Kerala. Nästa morgon åker vi en tur med båt i nationalparken och gör en vandring med guide i parken. Vi besöker också en kryddträdgård. Thekkady är kryddcentrum i Indien. Efter två nätter här åker vi vidare nästa morgon.
mandala gold upp - res till indien med Anette Åberg

Dag 8-9

mandala gold ner - res till indien med Anette Åberg
Vår färd går till " the backwaters " som är ett stort kanalsystem som löper parallellt med Arabiska havet utmed Malabar kusten i Kerala. Här kommer vi att göra en dagstur med en av dessa båtar som utgår från Alleppey. Vi sover i Alleppey en natt för att nästa morgon ta en tur på dessa gröna vackra kanaler. Utmed kanalerna pågår livet som vanligt. Efter en dagstur åker vi vidare till vårt mål vid havet i Kerala. Till Varkala / Odayam strand.
mandala gold upp - res till indien med Anette Åberg

Dag 10-14

mandala gold ner - res till indien med Anette Åberg
Här vid Varkala/ Odayam strand stannar vi i fyra nätter. Vi bor på ett Guesthouse nära stranden i Odayam. Odayam är lite lugnare än Varkala men med gångavstånd dit. Här finns många möjligheter så som, bad, delta i yoga, få massage och behandlingar, flanera på stranden och titta på folklivet. Här har ni mycket fri tid vi äter ihop. Bara att önska er vad ni vill så hjälper vi er. Efter fyra nätter här tar vi tåget till Kochi och sover nära flygplatsen. Nästa morgon går erat flyg tillbaka till Sverige.
Och de som vill stanna kvar i Indien på egen hand kan alltid göra det. Vi hjälper er att boka.
Avresa: 18 jan 2025
Hemkomst: 31 jan 2025
längd: 14 dagar
Antal: 4-12 pers
Pris: 22 000 kr SEK

Avresa: 18 februari 2025
Resans längd: 14 dagar. 18 januari-31 januari 2025
Antal deltagare: 4-12 personer
Pris: 22.000 kr. I priset ingår, transporter i Indien, hotell ( del i dubbelrum), mat (frukost o middag),guider och inträde. Enkelrumstillägg 3500 kr
Flygbiljett ca 8 000 kr ingår ej i priset. Du som inte har egen reseagent boka biljett hos Caribbean resor, Alex eller Eva tel: 046-127534. Jag kan även assistera er om ni vill boka själva. Vi kan även hjälpa till om ni vill stanna längre på egen hand i Kerala eller någon annan stans i Indien. Vi ordnar det åt er!

I priset ingår ej: visum, dricks till hotellpersonal och chaufförer, tvättkostnader, alkohol och lunch.
Anmälan: 3.000 kr betalas till bankgiro: 5407-9678, Anette Åberg, fyra dagar efter anmälan. Återstående betalas 30 dagar innan avresa, senast 31 december 2024.

Anmälan är bindande och anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar vid avbokning gjord av deltagaren.
Begränsat antal platser, det krävs minst 4 deltagare för att resan ska bli av.
Reservation för oförutsedda ändringar i programmet.

mandala-divider-ner

Dela resan till någon som behöver åka till Indien:

Prenumerera på mina nyhetsbrev
Nyheter, resetips och artiklar till din inkorg.
© Fotograf Anette Åberg 2024 All rights reserved.